Παράγγειλε τηλεφωνικά στο 211 015 3588

RECIPE PINBOARD

THE MED (1 cocktail)

50ml μαστίχα Skinos
½ lime κομμένο σε 4 κομμάτια
5ml σιρόπι ζάχαρης
6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
σόδα
Ποτήρι: ψηλό (highball)

Βάζετε στο ποτήρι τα δύο από τα τέσσερα κομμάτια λεμονιού, το βασιλικό και το σιρόπι ζάχαρης και τα συνθλίβετε με το γουδοχέρι.Προσθέτετε το θρυμματισμένο πάγο και τη μαστίχα και αναδεύετε καλά.Συμπληρώνετε με τη σόδα και, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ακόμη θρυμματισμένο πάγο.Διακοσμείτε με μια κορυφή βασιλικού.

MOJITO (1 cocktail)

50ml ρούμι Bacardi Superior
½ lime κομμένο σε 4 κομμάτια
2 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη ή 15ml σιρόπι
6-8 φύλλα δυόσμου
σόδα
Ποτήρι: ψηλό (highball)

Ρίχνετε τη μαύρη ζάχαρη και τα κομμάτια lime στο ποτήρι και τα συνθλίβετε με το γουδοχέρι. Προσθέτετε το δυόσμο και πιέζετε ελαφρά με το γουδοχέρι. Γεμίζετε το ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο.Προσθέτετε το ρούμι και αναδεύετε καλά. Συμπληρώνετε με τη σόδα και αναδεύετε ελαφρά. Διακοσμείτε με μια κορυφή δυόσμου.
 

GINGER TOM (1 cocktail)

50ml τζιν Bombay Sapphire
50ml ginger beer
10ml φρέσκος χυμός lime
Ποτήρι: ψηλό (collins)

Γεμίζετε το ποτήρι με πάγο. Ρίχνετε το τζιν, το χυμό lime και το σιρόπι ζάχαρης.Αναδεύετε καλά με τον αναδευτήρα.Συμπληρώνετε με ginger beer και αναδεύετε ελαφρά.Διακοσμείτε με μια φέτα lime.

SKINOS SOUR (1 cocktail)

50ml μαστίχα Skinos
20ml φρέσκος χυμός λεμονιού
5ml σιρόπι ζάχαρης
2-3 σταγόνες bitters
Ποτήρι: χαμηλό

Γεμίζετε το shaker μέχρι τη μέση με πάγο.Ρίχνετε όλα τα συστατικά και ανακινείτε το shaker δυνατά.Γεμίζετε το ποτήρι με πάγο και σουρώνετε εκεί το μείγμα.Διακοσμείτε με ένα twist λεμονιού.
 

TOM COLLINS (1 cocktail)

50ml τζιν Bombay Sapphire
20ml φρέσκος χυμός λεμονιού
15ml σιρόπι ζάχαρης
σόδα
πάγος
Ποτήρι: ψηλό (highball)

Γεμίζετε το ποτήρι με πάγο.Ρίχνετε το τζιν, το χυμό λεμονιού καιτο σιρόπι ζάχαρης.Αναδεύετε καλά με τον αναδευτήρα.Συμπληρώνετε με τη σόδα καιαναδεύετε ελαφρά.Διακοσμείτε με μια φέτα λεμονιού

COSMOPOLITAN (1 cocktail)

50ml βότκα citron
25ml triple sec
15ml χυμός cranberry
15ml φρέσκος χυμός lime
Ποτήρι: martini

Ρίχνετε όλα τα συστατικά και ανακινείτε δυνατά το shaker.Σουρώνετε το μείγμα στο ποτήρι.Διακοσμείτε με ένα twist από lime
 

LOVE ME TENDER

(1 cocktail)

Prosecco Martini
20ml σιρόπι φρούτα του πάθους
Ποτήρι: champagne flute

Αφήνετε τo prosecco στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.Ρίχνετε το σιρόπι φρούτα του πάθους στο ποτήρι.Προσθέτετε λίγο rosecco και ναδεύετε καλά.Περιμένετε να καθίσει ο αφρός, εμίζετε το ποτήρι με prosecco και αναδεύετε ελαφρά.

CAIPIROSKA (1 cocktail)

50ml βότκα
½ lime κομμένο σε 4 κομμάτια
2 κ. γλυκού λευκή ψιλή ζάχαρη (ή 15ml σιρόπι ζάχαρης)
θρυμματισμένος πάγος
Ποτήρι: χαμηλό

Ρίχνετε στο ποτήρι τα κομμάτια lime και τη ζάχαρη και τα συνθλίβετε με το γουδοχέρι.Γεμίζετε το ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο.Προσθέτετε τη βότκα και αναδεύετε καλά.Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ακόμη θρυμματισμένο πάγο.
 

WHISKY SOUR (1 cocktail)

50ml ουίσκι Dewar’s White Label
30ml φρέσκος χυμός λεμονιού
20ml σιρόπι ζάχαρης
2-3 σταγόνες orange bitters (προαιρετικά)
Ποτήρι: χαμηλό

Γεμίζετε το shaker μέχρι τη μέση με πάγο.Προσθέτετε όλα τα συστατικά και ανακινείτε καλά το shaker.Γεμίζετε το ποτήρι με πάγο και σουρώνετε εκεί το μείγμα.Διακοσμείτε με μια φέτα λεμονιού